In HP/De Tijd: interview met Teun, Astrid Holleeder en Sonja Barend

TeunIn de media

HP/De Tijd interview Teun van de Keuken, Astrid Holleeder, Sonja Barend.png

In HP/De Tijd verscheen een lang interview met Teun van de Keuken, Astrid Holleeder en Sonja Barend. De gemene deler: alle drie schreven ze een boek over hun familiegeschiedenis.

Met interviewer Nathalie Huigsloot spraken ze over het buiten hangen van de vuile was in een boek en hoe lastig het is om onder vier ogen te spreken met ouders over de lelijke kanten van je jeugd. De drie zijn openhartig over de negatieve manier waarop hun jeugd in hun verdere leven heeft doorgewerkt.Lees verder

In deze barre tijden is er geen plek meer voor mijn lichtvoetige leest

TeunColumns & verhalen

Landkaart Syrië

Vandaag wil ik u mijn excuses aanbieden. De stukjes die ik schrijf, zijn veel te frivool. In een tijd dat de wereld in brand staat – wie zich verdiept in álle landen en culturen op deze aardkloot en niet alleen met een Westers Imperialistische blik naar het nieuws kijkt, weet dat dit eigenlijk altijd het geval is – schrijft men niet over de verpakkingen en de holle verkoopfrasen waarmee de voedingsindustrie haar inferieure waar bij ons in de maag probeert te splitsen. Het is bijna cynisch om over onze luxeprobleempjes te schrijven, terwijl elders kinderen omkomen door gifgasaanvallen. Lees verder

Tele2 is het all-you-can-eatrestaurant onder de providers

TeunColumns & verhalen

Still uit reclame van Tele2

Op RTLZ, een televisiezender die ik als enige Nederlander weleens bekijk, werd laatst een documentaire uitgezonden over all-you-can-eatrestaurants. Restaurants waar je een vaste prijs betaalt om je onbeperkt te buiten te gaan. Het was geen fraai tafereel. Vooral de mannen die hadden bedacht het systeem te kraken waren weerzinwekkend. Ze hadden uitgedokterd hoe je zo veel mogelijk waar voor je geld kon krijgen: neem geen pastagerechten waarvan de kostprijs laag is en wacht niet met het halen van een volgende lading voer tot het eten is gezakt – dan geeft het lichaam het signaal dat je genoeg hebt gegeten – maar schep onmiddellijk opnieuw op als je bord leeg is. Lees verder