Teun van de Keuken (Amsterdam, 1971) is journalist, schrijver, columnist, podcaster en programmamaker.

Televisie Al jaren is hij één van de gezichten van Keuringsdienst van Waarde (KRO-NCRV) dat inzicht probeert te geven in de wondere wereld achter ons voedsel. Vanuit de Keuringsdienst ontstond ook Tony’s Chocolonely, de slaafvrije chocolade waarvan Teun de naamgever en initiatiefnemer is.

Teun van de KeukenTeun is presentator van Een programma over de Jaren Tachtig en De Vuilnisman.

Verder maakt hij het onderzoeksjournalistieke televisieprogramma Pointer (eerder De Monitor). In die programma’s worden op basis van tips van kijkers en klokkenluiders misstanden in Nederland aan de kaak gesteld (KRO-NCRV). Eerder maakte hij de De Slag om de Klerewereld (VPRO): een undercover documentaireserie over de gang van zaken in de kledingindustrie.

Verder zagen we Teun in De Slag om Nederland (VPRO) en De Slag om Europa (VPRO).

Columnist Teun schrijft een wekelijkse column voor de Volkskrant. Eerder schreef hij columns voor het Parool. (Al Teuns columns zijn even na publicatie terug te lezen op deze website.)

Radio Zijn journalistieke loopbaan begon bij de radio (o.a. OBA Live, MaDiWoDo en Teun Vuur Gijs).

Podcaster Teun maakt een wekelijkse podcast, Teun en Gijs vertellen alles, samen met jeugdvriend en podcastkoning Gijs Groenteman.

Met keukenkoningin Yvette van Boven maakt Teun drie keer per week de podcast Etenstijd! over eten en koken.

Schrijver In september 2015 verscheen zijn eerste boek Puur en Eerlijk, over ons streven het goede te doen en ons falen dat in de praktijk tot stand te brengen. En waarom we daar niet zo zwaar aan moet en tillen.

Goed Volk volgde in januari 2017, een roman gebaseerd op de jeugd van Teun. Het laat zien hoe het leven van een kind bepaald wordt door de ideologie van zijn ouders.

Oktober 2018 verscheen De Supermarktsurvivalgids. Als een ware reisleider loodst Teun je door de jungle die de supermarkt is en geeft hij praktische tips om je niet te laten bedonderen.

Zijn nieuwste boek verscheen begin 2022: Dit is geen Dieetboek. Teun probeert onder professionele begeleiding zeven populaire diëten uit – de Schijf van Vijf, keto, sport, vegan, intermittent fasting, een sapkuur en het puntendieet – en zet alles voor je op een rij.