Teun produceert, maakt en presenteert televisieprogramma’s.

Hij is te zien als presentator van De Vuilnisman. In een serie uitzendingen onderzoekt Teun wat er gebeurt met al die miljarden kilo’s vuilnis die we jaarlijks produceren.

Ook maakt hij het onderzoeksjournalistieke programma Pointer. Op basis van tips van klokkenluiders worden maatschappelijke misstanden onderzocht. Eerder maakte Teun De Monitor, dit programma ging in januari 2021 op in Pointer.

In De Keuringsdienst van Waarde wordt al seizoenen lang een inkijk geboden in de wondere wereld van de voedselindustrie.

Ook maakte Teun De Slag om de Klerewereld: een undercover documentaireserie over de gang van zaken in de kledingindustrie.

Eerder was hij te zien als verslaggever van het programma De Slag om Europa, het enige Nederlandse programma dat geheel aan Europa en Europese politiek is gewijd, en was hij één van de gezichten van De Slag om Nederland, een programma dat onderzocht of de burger nog wel iets te zeggen heeft in ons land.

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen 2017 presenteede Teun vier live-uitzendingen met discussies over maatschappelijke onderwerpen: Het Monitor-Debat.

Samen met Roland Duong richtte hij productiebedrijf Appelbaum op, dat naast de beide Slagen onder andere ook de programma’s van Ilja Gort, Wijn aan Gort en Gort à la Carte produceerde.

De Vuilnisman

In een serie uitzendingen onderzoekt Teun de wereld van ons afval. Wat gebeurt er eigenlijk met al die miljarden kilo’s vuilnis die we jaarlijks produceren?

Pointer

Pointer is een onderzoeksjournalistiek programma met uitzendingen op tv en radio, en een website vol interactieve verhalen. Teun presenteert elke maandagavond om 22:15 een nieuwe aflevering op NPO2.

De Monitor

De Monitor is in januari 2021 opgegaan in het programma Pointer. Bekijk alle afleveringen van De Monitor hier terug.

Henk rookt wiet vanwege zijn leukemie

Arie zoekt een woning na zijn scheiding

Keuringsdienst van Waarde

De ongezonde hap

Kleimasker

Superfood

Afslankmiddelen

De Slag om de Klerewereld

In drie afleveringen laten Teun van de Keuken en Roland Duong zien welke wereld er achter de kleding in je kast schuilgaat. Teun gaat onder meer undercover als textielhandelaar.

De drie afleveringen van De Slag om de Klerewereld zijn hieronder te bekijken of op de website van de VPRO.

Het wonder van de wegwerpmode

Prijzenslag in Bangladesh

Katoenknallers

Het Monitor Debat

Vier speciale afleveringen van De Monitor in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen 2017: Het Monitor Debat.