Teun produceert, maakt en presenteert televisieprogramma’s. Hij is te zien als presentator van het onderzoeksjournalistieke programma De Monitor, waarin op basis van tips van klokkenluiders maatschappelijke misstanden worden onderzocht.

In De Keuringsdienst van Waarde wordt al seizoenen lang een inkijk geboden in de wondere wereld van de voedselindustrie.

Ook maakte Teun De Slag om de Klerewereld: een undercover documentaireserie over de gang van zaken in de kledingindustrie.

Eerder was hij te zien als verslaggever van het programma De Slag om Europa , het enige Nederlandse programma dat geheel aan Europa en Europese politiek is gewijd, en was hij één van de gezichten van De Slag om Nederland, een programma dat onderzocht of de burger nog wel iets te zeggen heeft in ons land.

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen 2017 presenteede Teun vier live-uitzendingen met discussies over maatschappelijke onderwerpen: Het Monitor-Debat.

Samen met Roland Duong richtte hij productiebedrijf Appelbaum op, dat naast de beide Slagen onder andere ook de programma’s van Ilja Gort, Wijn aan Gort en Gort à la Carte produceerde.

De Monitor

Zo werken we bij De Monitor

Passend onderwijs voor de autistische Djamilo

Henk rookt wiet vanwege zijn leukemie

Arie zoekt een woning na zijn scheiding

Keuringsdienst van Waarde

De Slag om de Klerewereld

In drie afleveringen laten Teun van de Keuken en Roland Duong zien welke wereld er achter de kleding in je kast schuilgaat. Teun gaat onder meer undercover als textielhandelaar.

De drie afleveringen van De Slag om de Klerewereld zijn hieronder te bekijken of op de website van de VPRO.

Het wonder van de wegwerpmode

Prijzenslag in Bangladesh

Katoenknallers

Het Monitor Debat

Vier speciale afleveringen van De Monitor in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen 2017: Het Monitor Debat.