Jamie Oliver is de beste, maar zijn restaurants zijn waardeloos

TeunColumns & verhalen

jamies italian pixabay

Ooit at ik in Amsterdam in een restaurant van Jamie Oliver. De jongeman die de wijn serveerde, opende de fles, rook aan de kurk, schonk de drank in een glas en nam er een slok van: ‘Hij is lekker!’ De ober, ik aarzel hem sommelier te noemen, keek er monter bij. Ik was met stomheid geslagen. Ik kon slechts een paar kreten uitstoten: ‘maar… maar … uuuuuh.’ Inmiddels had de jongen zich al uit de voeten gemaakt en ging de verbaasde stilte aan onze tafel over in minutenlang gelach.Lees verder

Mensen onderweg naar hun werk: het zijn net chaotische mieren

TeunColumns & verhalen

mieren

Na een voetbalwedstrijd komt er altijd iemand op tv die met een computer spelers omcirkelt. Hij trekt strepen en pijlen en heeft het over het bewegen mét de bal, maar vooral ook zónder. De looplijnen vindt de voetbalexpert – wie de expert ook is – heel belangrijk. En dat zijn ze ook. Niet alleen in het voetbal, maar ook in het dagelijks leven. Zeker voor de menselijke plofkip, waarover ik een paar weken geleden schreef.Lees verder

Geachte minister Wiebes, even over de Groningers

TeunColumns & verhalen

muur scheuren baksteen

Via deze weg wil ik u complimenteren met de manier waarop u de problemen in Groningen heeft aangepakt. Jarenlang voelden de bewoners in het aardgasgebied zich genegeerd. Door aardbevingen sloegen er scheuren in hun muren en verzakten hun huizen en niemand in het westen leek zich erom te bekommeren. Ook politiek Den Haag leek zich weinig aan Groningen gelegen te laten liggen. Groningen is ver weg hè. En dat gas is voor ons allemaal verdomde belangrijk.Lees verder

De mens is de nieuwe plofkip

TeunColumns & verhalen

hamburger friet man dik buik

Zijn wijzelf inmiddels zelf plofkippen geworden, die door onze pootjes zakken als we maximaal zijn uitgedijd om uiteindelijk te sterven als we minder opleveren dan we kosten? Dergelijke dramatische vragen dringen zich op na het lezen van een artikel op de voedselwebsite Foodlog over Soylent, een bedrijf dat ‘drinkbare, complete maaltijdvervanger voor ict’ers en andere professionals maakt, die het te druk hebben om fatsoenlijk te eten’.Lees verder

Mijn sportschool is liever hip en jong dan succesvol

TeunColumns & verhalen

gewichten sport

De nieuwe uitbaters van mijn sportschool willen verjongen. Dat doen ze door hun zaak aantrekkelijker te maken voor frisse jonge meiden en jongens en oude knarren zoals ik weg te pesten. Althans, zo voelt dat. Een paar weken geleden stond de muziek er opeens extreem luid. Niet gewoon hard, wat gebruikelijk is een sportschool om de zwetende lijven aan te sporen vol te houden en er het liefst een schepje bovenop te doen, maar belachelijk hard. Lees verder

Ecologen, laat die bomen staan!

TeunColumns & verhalen

bos kap bomen ontbossing

In Nederland wordt relatief meer bos gekapt dan in de Amazone, vertelde iemand mij. Of dit klopt en hoe je zoiets berekent, weet ik niet. Maar als ik het duizendmiljard keer herhaal, dan gelooft u het vast. Wat ik wel weet is dat er sinds een aantal jaren ongelooflijk veel bomen in ons land tegen de vlakte gaan. Veel meer dan er weer worden aangeplant.Lees verder

Rotzooi maken en daarbij zeggen dat je de wereld juist mooier maakt: Well Water is schaamteloos

TeunColumns & verhalen

plastic flessen

Kent u Well Water? Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord en dat is vreemd, want een bedrijf dat in staat is mij boos verdrietig en een beetje misselijk tegelijk te maken, had ik allang in het vizier moeten hebben. Het is alles wat ergerlijk is aan een waterflesjesbedrijf en dan nog erger. Well Water overspoelt ons namelijk niet alleen met nutteloze flesjes, het doet daarbij ook nog alsof dat goed is voor ons, het milieu en de aarde. Rotzooi maken en daarbij zeggen dat je de wereld juist mooier maakt. Bah, schaamteloos.Lees verder