Om echt iets te bereiken haal je die ‘tenminste houdbaar tot’- data van de verpakkingen

TeunColumns & verhalen

kat prullenbak

Waarschuwing! De inhoud van dit artikel kan als schokkend worden ervaren. Er zullen enkele vriendelijke woorden over Albert Heijn te lezen zijn. Haal rustig adem, help eerst uzelf voor u uw kinderen helpt en probeer eventuele spookrijders met lichtsignalen te waarschuwen. Als we allemaal kalm blijven, komt het allemaal goed. Zit u er klaar voor? Daar gaan we! Lees verder

In het ND: Teuns Supermarktsurvivalgids en het doordraaien van ‘imperfecte’ oogsten

TeunIn de media

Nederlands Dagblad Theanne Boer column De Supermarktsurvivalgids

In het Nederlands Dagblad een mooie column van Theanne Boer. Ze heeft het gehad met de supermarkt. Met het doordraaien van oogsten omdat de tomaatjes te gerimpeld zouden zijn en de pompoenen te pukkelig.

Ze las het boek van Teun over de supermarktwereld, winkels waarin consumenten zolang mogelijk binnengehouden moeten worden zodat je zoveel mogelijk koopt. Conclusie van Theanne Boer: ‘De afstand tussen mijn aanrecht en de schepping moet zo klein mogelijk zijn.’

Lees de column van Theanne Boer via Blendle of op de site van het Nederlands Dagblad.

Teuns boek De Supermarktsurvivalgids is hier te koop maar is ook te vinden in de boekhandel.

In NRC: gezond eten is simpel en saai

TeunIn de media

NRC Martine Kamsma Teun van de Keuken De Supermarktsurvivalgids

Martine Kamsma belde met Teun omdat de laatste een nieuw boek schreef: De Supermarktsurvivalgids. Op de vraag of Teuns jarenlange bemoeienis met de voedselindustrie in zijn televisieprogramma De Keuringsdienst van Waarde iets heeft veranderd, antwoordt Teun:

Moeilijk te zeggen, maar mensen zijn wel kritischer geworden, ze stellen meer vragen. Dat wantrouwen is terecht, maar het slaat soms ook door, mensen bestoken me met de meest extreme ideeën over wat gezond of ongezond is. Ik ben helemaal niet extreem, ik denk dat het simpel en saai is. Met gevarieerd eten en de Schijf van Vijf kom je een heel eind.

Lees het gehele interview hier op de website van NRC.

Teuns boek De Supermarktsurvivalgids is hier te koop maar ook te vinden in de boekhandel.

Lieve Coca-Cola en Mars, wij weten al hoe we de school gezonder krijgen: al uw rommel de deur uit

TeunColumns & verhalen

coca-cola machine

Ik keek naar een filmpje van Coca-Cola en nu ben ik misselijk. In het filmpje legt het bedrijf uit hoezeer het zich inspant voor gezonde schoolkantines. Niet door, wat je met een beetje gezond verstand zou denken, zijn producten uit de scholen terug te trekken, maar juist door alle schoolgebouwen vol te stouwen met frisdrankautomaten. In een gelikt animatiefilmpje zien we mensen langs een mand met groente en fruit fietsen. Lees verder

Waarom omroepen flexibeler moeten worden

TeunColumns & verhalen

personeel freelance hand

Een eeuwigheid geleden werkte ik bij de VPRO-radio. Mijn bureau had uitstekend zicht op het kantoor van de baas. Onze werkplekken stonden allemaal door elkaar in één grote ruimte om de onderlinge communicatie te bevorderen. De baas werkte (net als de andere bazen) in een kamer met een deur die dicht kon, om tijdens zijn werk geen last van onze communicatie te hebben. Dat is hiërarchie en dat heeft zijn schoonheid. Op een dag kwam er een collega uit die kamer. Ze deed de deur achter zich dicht en zei triomfantelijk: ‘Nu hoef ik mij nooit meer ergens zorgen over te maken.’ Lees verder

Waarom moet alles gezond? Mayonaise hoort vet te zijn

TeunColumns & verhalen

friet hamburger buik

Waarom moet alles gezond zijn? Dat vroeg ik mij af toen ik de alarmerende, (deels) aan mij gerichte tweet las: ‘Heb een pot suikervrije mayonaise gekocht bij AH. Gezonder dacht ik. Meer vet en meer calorieën dan Calvé Mayo en die is ook al aan de maat. @Teunvandekeuken @ah #bedrog’. Waar het bedrog precies in zit, weet ik niet precies, want Albert Heijn claimt nergens dat het hier om een gezonder product zou gaan en mayonaise is nu eenmaal vet spul. Rommel zonder vet heet frietsaus, maar mayonaise mag alleen maar zo heten als het voor minstens 70 procent uit vet bestaat. Maak het maar eens zelf – met de staafmixer is dat een fluitje van een cent – en je schrikt ervan hoeveel olie erin gaat. Lees verder