Na honderden afleveringen van hun podcast Etenstijd! verschijnt nu een heuse papieren versie van deze culinaire show. Ook het boek staat weer vol tips, verhalen en antwoorden over eten.
Aan tafel bij Bar Laat vertellen Teun en Yvette van Boven over dit boek dat nadrukkelijk géén kookboek is, maar wel een culinair boek. Het is een boek boordevol tips rondom eten: ‘Hoe maak je een saus, wat is een goede ui, welke pannen heb je nodig, welke messen heb je nodig, hoe vind je een goed restaurant.’ Dat soort vragen.
Bonen in Etenstijd!
Teun en Yvette delen hun liefde voor aubergines en bonen. Beiden eten veel peulvruchten, logisch want die zijn naast gezond, ook lekker en hartstikke goedkoop. Dankzij Teun heeft Yvette nu ook een snelkookpan, waardoor die bonen ook nog eens vreselijk snel gaar worden. Allemaal te lezen in het boek Etenstijd!, uiteraard.
Aubergine
Het is een lelijk feit dat de aubergine is ons land niet erg geliefd is. De reden? Nederlanders weten er gewoon niet zo goed hun weg mee. Teun gelukkig wel en hij kookt er zowat dagelijks mee, bijvoorbeeld een pasta alla Norma.
‘Wees niet bang voor veel olijfolie,’ geeft Teun ons mee. Een harde, niet goed gekookte aubergine is natuurlijk het afschuwelijkste wat er is.
Kiezen voor avontuur
Laat het maar aan Teun over zijn tafelgasten nog een goede tip mee te geven. Want hoe kies je een restaurant als je ergens bent waar het eten niet goed is, of er maar één tentje is en dus geen keuze? ‘Kies dan nooit iets avontuurlijks van die kaart.’
Bar Laat terugkijken
Bekijk hier de uitzending van Bar Laat van donderdag 31 oktober 2024 met presentator Tim de Wit. Naast Teun van de Keuken en Yvette van Boven, praten ook Suse van Kleef en Malou Petter mee.
Bestel hier het boek Etenstijd!
Deel dit bericht