Achter de schermen van Halina

TeunColumns & verhalen

Begrijp mij niet verkeerd, ik heb niets tegen seks. Sommige van mijn beste vrienden doen eraan – of hebben er, getuige hun kinderen, aan gedaan. Maar ik hoef het allemaal niet te weten. Ik had mij al voorgenomen om de Sunnyhausse over te laten waaien, maar nu zelfs Halina Reijn een boek over de vleselijke gemeenschap publiceert, ben ik het zat: ‘Het is allemaal vrij onthullend, maar tegelijkertijd vol humor en relativering. Het is echt een kijkje achter de schermen,’ aldus de vrouw die soms op televisie naast Matthijs van Nieuwkerk mag zitten. Daar zijn we mooi klaar mee.

Dat Halina ons geregeld kijkjes voor de schermen geeft, is al moeilijk te verteren, maar kan achter de schermen niet gewoon blijven waar het thuishoort, namelijk achter de schermen?

Het wezen van de huidige BN’er is wezenloos. Alles wat achter de schermen gebeurt, moet zo snel mogelijk naar voren. Zo langzamerhand is geen scherm meer over. Who cares? Aandacht! (Behalve als het even tegenzit, dan zijn de roddelbladen de gebeten hond.)

Dus moeten we weten met hoeveel vrouwen Jeroen Pauw het heeft gedaan, dat Irene Moors sperma doorslikt, dat de man van Sunny Bergman heus wel een ochtenderectie heeft en dat Smeets het met veel meer vrouwen heeft gedaan dan Pauw. Dat die mannen die het met zo veel vrouwen doen geen sletten zijn, maar vrouwen die het met heel veel mannen doen wel. En dat dat oneerlijk is en getuigt van een scheve moraal en iets met de positie van de vrouw.

En dan zijn er dus die boeken. Van Halina Reijn: ‘Je kunt met het boek in de hand tongend Amsterdam door.’ Handig! En van Nicolette Kluijver, die ‘openhartig en humoristisch vertelt over haar seksuele ervaringen’. Wow, openhartig en humoristisch, dat is nog eens iets anders dan onthullend en vol humor!

Lieve Sunny, Halina, Jeroen, Mart, Irene en Nicolette, voor mij zijn jullie allemaal sletten. Of niet, wat jullie prettiger vinden. Kan mij het schelen. Maar kunnen jullie die praatjes, zelfs die humoristische en zelfrelativerende, voortaan voor jezelf houden? Dank.

Deel dit verhaal