In Psychologie Magazine: Faalangst en Euforie

TeunIn de media

Vier verschillende emoties verbeeld door vier smileys, namelijk verdrietig, blij, boos en angstig

Psychologie Magazine vroeg me een reactie op de vier emoties Angst, Woede, Blijdschap en Verdriet voor het onderdeel Gevoelszaken. Ik vertelde ze dat ik overweldigende blijdschap voelde toen mijn vrouw en ik elkaar het ja-woord gaven; eenzelfde soort euforie die ik als scholier ooit beleefde tijdens het EK van ’88…

Ook deel ik mijn faalangst: “Als kind werkte dat verlammend, maar het is verworden tot een enorme ambitie. Het idee dat mijn eindredacteur na een opnamedag kan bellen: ‘Teun, dit is niet goed’, maakt dat ik alleen met het beste resultaat wil thuiskomen.”

Het interview vind je in het januarinummer 2017 van Psychologie Magazine.

Afbeelding: Gino Crescoli via Pixabay

Deel dit bericht