Teun bij de Perstribune

TeunIn de media

Oude vintage rode radio met verspatters via Pixabay

Zondag 21 februari was Teun te gast in het eerste uur van de Perstribune, een MAX-radioshow op NPO Radio 1. In gesprek met Govert van Brakel en Margreet Reijntjes vertelt hij onder meer over zijn journalistieke voorbeelden, zijn televisieprogramma’s en reageert hij op het nieuws.

Van Ischa Meijer en Wim T. Schippers waardeert Teun hun ‘vermogen tot ontregeling’, iets wat hijzelf ook wel eens probeert tijdens opnames van de Keuringsdienst van Waarde. Als mensen denken “het gaat de goede kant op”, knalt Teun er graag een heel andere vraag in. Of hij legt, na een onaangename vraag, een hand op de schouders van de geïnterviewde, om de indruk te wekken dat het allemaal niet zo erg was. Teun vindt het het mooiste als de tegenstander heel sterk is, en ook al is hij in het echte leven vrij zenuwachtig, in zijn werk als journalist is hij verre van nerveus.

Teun vertelt ook over de bijzondere werkwijze van De Monitor, het televisieprogramma gebaseerd op tips van kijkers waarbij het internet een belangrijke rol speelt. In De Monitor komen ook verhalen en mensen aan bod ‘die je normaal eigenlijk niet terugziet in de journalistiek, waardoor er misschien ook voor bepaalde verhalen een blinde vlek is, omdat je altijd denkt “we bellen weer die ene deskundige of we bellen weer die”.’

Verder spreekt Teun nog over Oekraïne ‘ik ben eigenlijk tegen referenda’, oud-politici die ineens verstandige dingen gaan zeggen en de lange tenen van journalisten.

De Perstribune met Teun is hier terug te luisteren (kies het eerste uur).

Afbeelding: Manfred Richter via Pixabay

Deel dit bericht