Tony: documentaire over Tony’s Chocolonely

TeunIn de media, Nieuws

Tony heet de documentaire over de nog-steeds-niet-100%-slaafvrije Tony’s Chocolonely, de chocoladereep die werd vernoemd naar Teun van de Keuken. Tony’s Chocolonely werd ontwikkeld binnen het tv-programma Keuringsdienst van Waarde en is bijna overal te koop.

Regisseur Benthe Forrer maakte een documentaire over het ontstaan van de reep. De geschiedenis van Tony’s is inmiddels een hele lange: in 2003 start Teun al met zijn onderzoek naar slavernij in de cacao-industrie en in 2005 komt de eerste reep op de markt. Tony bevat zowel archiefmateriaal als nieuwe beelden en toont de hobbels op het pad naar 100% slaafvrije chocolade. Bekijk hierboven vast de trailer.

Vanaf woensdag 13 april is Tony te bekijken in diverse theaters in het land. Op veel locaties zijn er nagesprekken over de film; onder andere regisseur Benthe Forrer en mede-oprichter van Tony’s Chocolonely Maurice Dekkers schuiven aan.

Klik hier om te zien wanneer Tony bij jou in de buurt is te zien.

Lees hier een artikel in Trouw over de documentaire.

En lees hier de speech die Teun onlangs uitsprak toen Tony’s Chocolonely tien jaar bestond.

Heel veel cacaobonen om chocolade van te maken
Heel veel cacaobonen om chocolade van te maken. Afbeelding: Sascha Luehr via Pixabay

Deel dit nieuws