Bij Jinek: De stakers bij de distributiecentra van Albert Heijn hebben groot gelijk

TeunIn de media

Teun van de Keuken bij Jinek over de stakingen bij de distributiecentra van Albert Heijn

De schappen bij de Albert Heijn raken steeds leger door de stakingen in de distributiecentra. De stakers eisen meer salaris en Teun geeft ze groot gelijk.

Recordwinsten Albert Heijn

Albert Heijn maakt namelijk recordwinsten, de topbestuurders verdienen er enorm veel geld en de aandeelhouders blijven cashen. Maar de werknemers delen niet mee in de winst.

Terwijl, ook voor commerciële bedrijven bestaat er een zekere moraal, zegt Teun. Hij snapt dan ook werkelijk niet waarom die topmensen niet willen dat de mensen die voor hen werken tevreden zijn. Niet iedereen hoeft miljonair te worden, maar een goed bestaan zou je je werknemers toch moeten wensen.

Schoonmaker

Eva Jinek vraagt Teun of hij zijn schoonmaker nu ook 10% meer salaris betaalt om de inflatie te corrigeren. Teun blijkt zijn schoonmaker al veel meer te betalen dan hij zou hoeven doen, maar had over een inflatiecorrectie nog niet nagedacht. Teun vindt het een goed punt van Jinek.

Kijk terug

De uitzending van dinsdag 2 mei 2023 is hier terug te zien op Videoland. Teun van de Keuken spreekt in de uitzending samen met Shefania Sewbaks van vakbond FNV en stakende werknemer Berkan Kartal over de stakingen bij de distributiecentra van Albert Heijn.

En lees hier de column van Teun in de Volkskrant over de inflatie die bedrijven zelf verder aanjakkeren.

Afbeelding: Screenshot uitzending Jinek van 2 mei 2023