De schrijvende pers over de meest besproken verhuizing in BN’er-land: Teun trekt in bij Plasterk

TeunIn de media, Nieuws

Teun met verhuisdozen op weg naar minister Plasterk.

Voor het televisieprogramma De Monitor liet Teun zich inschrijven op het adres van minister Plasterk om aan te tonen hoe eenvoudig het is om samen te gaan wonen met iemand die hier geen toestemming voor heeft gegeven.

Burgers kunnen door dergelijke “spookbewoners” in grote problemen komen en Teun wilde met deze actie de minister laten ervaren hoe vervelend een ongewenste huisgenoot is. Plasterk noemde de actie ‘ongepast’ en ‘een aanfluiting’ en wilde niet ingaan op het probleem van onjuiste en frauduleuze adresregistraties.

Zeer veel kranten en websites deden melding van deze verhuizing; hiermee zou het weleens de meest besproken adreswijziging in BN’er-land van 2016 kunnen worden.

Op weblog Retecool schrijft “Reet” dat hij niet snapt waarom Plasterk niet wil reageren. En dat terwijl je met een foute inschrijving ‘alles en iedereen helemaal de moeder [kan] frauderen‘.

Het Parool meldt dat de Amsterdamse SP, D66 en VVD naar aanleiding van Teuns “verhuizing” schriftelijke vragen aan de gemeente hebben gesteld. De partijen willen weten hoe fraudegevoelig de Amsterdamse basisadministratie eigenlijk is.

Het nieuws werd ook gemeld op de websites van ThePostOnline, het Reformatorisch Dagblad, Joop, RTLNieuws en RTLZ, Welingelichte Kringen, Binnenlands Bestuur, Metro, het Nederlands Dagblad, het Parool, Nu.nl, de Telegraaf, het AD en Gemeente.nu.

Bekijk de uitzending

Bekijk hier de uitzending van 13 maart 2016 van De Monitor over fraude met de gemeentelijke Basisregistratie Personen.

Ook op de radio vertelde Teun over het probleem van verkeerde adresregistraties en de noodzaak dit aan te kaarten middels een volgens Plasterk ‘ongepaste’ verhuizing.

Afbeelding: Screenshot

Deel dit nieuws