Bij Jinek: over 100 afleveringen De Monitor

TeunIn de media

Teun van de Keuken Jinek De Monitor 100

De Monitor is terug op tv met alweer de honderdste uitzending! In De Monitor onderzoeken Teun en zijn team maatschappelijke misstanden op basis van tips van gewone mensen. Bij Jinek bespreekt Teun een paar van zijn favoriete uitzendingen en horen we wat de overheid vervolgens deed.

We zien terug hoe eenvoudig Teun zich als bewoner kon inschrijven op het adres van (toenmalig) minister Plasterk. Dit soort “spookbewoning” kan de echte bewoner in grote problemen brengen, onder meer bij de Belastingdienst. Naar aanleiding van het programma hebben gemeentes het systeem gedicht zodat spookbewoning niet meer mogelijk is.

Een andere favoriet van Teun is de casus van de schoonmoeder van Lange Frans. Oppassen op de kleinkinderen met een uitkering had grote gevolgen. De Dienst Werk en Inkomen beschouwde het als oppaswerk: op geld waardeerbare arbeid. Ze moest 30.000 euro terugbetalen en een gelijk bedrag als boete. Iedereen stond steil achterover van deze uitzending, ook in Den Haag. Uiteindelijk heeft Jetta Kleinsma gemeentes een brief geschreven: de regels moesten soepeler worden toegepast.

Bekijk hier de uitzending met Teun terug op de website van Jinek.

Bekijk hier de website van De Monitor. Daar zijn alle afleveringen terug te kijken, dossiers te lezen en tips door te geven.

De Monitor wordt elke dinsdag uitgezonden om 21:25 uur op NPO2.

Afbeelding: Screenshot uitzending Jinek van 29 januari 2018

Deel dit bericht