Teun bij Jinek: over de complottheorieën van vertrekkend Quest-hoofdredacteur Lyn Kuyper

TeunIn de media

Teun van de Keuken bij Jinek over vertrek hoofdredacteur Lyn Kuyper die gelooft in complottheorieën bij Quest

Bij Jinek reageert Teun van de Keuken op het vertrek van hoofdredacteur Lyn Kuyper van het populairwetenschappelijk tijdschrift Quest. Hoe zij überhaupt bij uitgerekend dát tijdschrift hoofdredacteur heeft kunnen woorden, is Teun een volkomen raadsel. De vertrokken hoofdredacteur geloofde namelijk in bizarre complottheorieën.

Lief praten tegen rijst

Vooral op sociale media deed Kuyper hele rare uitspraken. Ze claimde geen corona te kunnen krijgen, omdat ze koud had gedoucht. En in haar wereld heb je geen griep, je ‘doet’ aan griep. Het allergekste was nog wel haar Instagrambericht met in de hoofdrol kommen rijst. Rijst waar je lief tegen praat blijft goed; rijst die je uitscheldt daarentegen, gaat eerder beschimmelen.

Teun voelt mee met de redactie van het blad, waar eerder al veel ontslagen waren gevallen. Het lijkt allemaal wel om te lachen, maar je zal maar jaren een serieus wetenschappelijk tijdschrift maken, en dat dit dan je baas wordt.

Wetenschap

Dat uitgeverij Hearst die vrouw heeft aangenomen en de hele tijd heeft verdedigd, geeft volgens Teun aan dat ze inzetten op de totaal verkeerde koers. ‘Wetenschap is ook maar een mening,’ is een van de ergste dingen die je kunt zeggen over de wetenschap.

Bekijk de uitzending van Jinek van 27 januari 2023 hier op RTLXL.

Afbeelding: Screenshot uitzending Jinek van 27 januari 2023