In Vrij Nederland: Goed Volk = Jeroen Vullings’ boek van de week

TeunIn de media

Uitsnede van de kaft van het boek Goed Volk door Teun van de Keuken

Jeroen Vullings las Goed Volk en schreef er een uitgebreide recensie over in zijn boekenrubriek Vullings’ boek van de week in Vrij Nederland.

‘Van de Keuken [neemt] de lezer via zijn jongere ik op sleeptouw op een antropologische excursie door het linkse levensgevoel van toen: we bezoeken een natuurwinkel, een kraakpand, een première van een van zijn vaders films, een vredesactivistenkamp, een demonstratie….Het inkijkje dat Van de Keuken ons biedt, is steevast ironisch geschreven, zoals deze typering van het vredeskamp: “Bleke mannen en vrouwen met touwhaar en vormeloze, veelal zwarte kleren. Ze verspreidden een zurige geur. Er waren daar geen douches en de behoefte deed men in de bosjes, net buiten het afgezette terrein. Daar lagen overal besmeurde wc-papiertjes. Erboven zwermden vliegen”.’

Van de Keuken rekent af met ‘die collectie verdwazing van toen’ in ‘kleine, vileine zinnetjes. Weldadig uitpakkende zinnetjes, want Teun van de Keuken weet uitstekend te doseren.’ Wel had Vullings graag gezien dat de vader-zoon-relatie wat dieper was uitgewerkt.

Lees de gehele recensie op de website van Vrij Nederland.

Het boek Goed Volk is te koop in de boekhandel en online.

Deel dit bericht