In Nederlands Dagblad: Ik ben conflictmijdend

TeunIn de media

Een scheefstaand glas vol water

In zijn woning in de Amsterdamse Watergraafsmeer ontvangt Teun Hans-Lukas Zuurman van het Nederlands Dagblad. Ze spreken over Teuns ouderlijk huis, dat nogal scheef stond, en de afwezigheid van zijn ouders in zijn jonge jaren. Hij bekent dat hij zich altijd een beetje een buitenbeentje heeft gevoeld. Maar waar Teun in zijn privésfeer conflictmijdend is, zoekt hij in zijn werk juist confrontaties op: ‘Werk en privé scheid ik sterk’.

Als kind wilde Teun de politiek in:

‘Als er een kabinetscrisis dreigde, luisterde ik als kind in bed naar de radio. Het leek mij fantastisch om later Kamerlid te worden. Dat discussiëren moet toch een heerlijk beroep zijn, dacht ik. Dat denk ik nu niet meer, trouwens.’

Het interview verscheen zaterdag 19 januari in Nederlands Dagblad. Het is is hier te lezen via Blendle.

Afbeelding: Kawita Chitprathak via Pixabay