Teun ging voor Volkskrant Magazine in gesprek met Nederlands kookfenomeen Yvette van Boven over “puur en eerlijk eten”. Yvette zegt krankzinnig te worden van de verboden over wat wél en wat juist niet te eten. ‘De havermoutcake die in Home Baked staat, staat er niet in omdat-ie glutenvrij is, maar omdat ik ‘m lekker vind en elke dag eet.’
Ook voor Teun is lekker belangrijk, maar als er nu over eten wordt gepraat ‘gaat het meer over wat gezond is dan wat lekker is’. De eerlijk-voedselhype ten spijt, Teun denkt niet dat Nederlanders nu daadwerkelijk meer bezig zijn met hun voedsel. Eten is niet meer dan een weekendhobby, ‘we zijn allemaal een beetje de vader geworden die op zondag het vlees snijdt’.
Het gehele gesprek is te lezen in Volkskrant Magazine van 28 november.
(Betaalde) Blendle-link.
Afbeelding: de cover van het boek Puur en eerlijk, geschreven door Teun van de Keuken
Deel dit bericht